Embroidery Portrait cookie ...Oprah Winfrey :)




If you decide to do embroidery cookies, please be patient... 

You will need perseverance and persistence, because the work is very delicate. 

First, you need to recreate the canvas. 
Icing for the canvas has to have thick consistency, so the lines are clear and thin. 

I made 20 colors of icing. You can use fewer colors, but then the picture will be less volume.

This is chocolate 8x10 inch. cookie...




23 comments:

  1. I just love this, Nadia! What made you choose Oprah as your subject?

    ReplyDelete
  2. fabulous pics to get an idea of how it all came together! thanks for sharing!

    ReplyDelete
  3. I hope Oprah sees this or was it for her.It's Amazing

    ReplyDelete
  4. I am speechless. Truly unbelievable!

    ReplyDelete
  5. I have never seen anything like this in my life! I'm having trouble believing that this is a cookie, done with icing. I know that is it but it is so incredible that I can hardly believe what I am seeing. I hope you do a full tutorial on how you created such a stunning image. You continue to amaze me with your unrivaled skills and this cookie, well again, just unbelievable. My hat is off to you and I want to give you a standing ovation right now. Bravo!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, Thank you, Paula! You made my day!

      Delete
  6. This is amazing! That must have taken a long time!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Yes, it takes about 10-12 hours.. :)

      Delete
  7. Amazing detail.. Will you be sending it to her?

    ReplyDelete
  8. 20 colors of icing!!!!!!!!
    looking at this work, apart from your brilliance, one thing i can say you have tremendous amount of patience.
    i'm still amazed how is this a cookie!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Nisha! Thank you so much!

      Delete
  9. You never stop to amaze me with your work! All my friends and family know about you, I always mention you in following context - She is a God of cookies! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awww...Thank you, Nataly! You made me blush :))

      Delete
  10. Oh Nadia I am still basking in the honor of having bought something from you to honor a friend in SD. Now you blow us all away with this absolutely unheard of idea of a frosting portrait done by hand. Just stunning.

    I'm sure there will be some future news about being on her show to discuss this unbelievable talent. When that happens I only pray you will find time to continue your blog and sharing your future cookies with us all.

    Small hugs to you - I wouldn't want to injure your decorating arm :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG! Thank you so much! I am very pleased to hear these words and I'm happy that people like my work! My hugs for you :)

      Delete
  11. Господипомилуй!!! Вот это да!!!
    Надюша, я последнее время сижу в кустах, тиха, как мышь, но тут я просто выпала на дорожку))) прям тебе под ноги!!!
    Надя, это неслыханно и невероятно! Сказать, что мы тут все потрясены - значит промолчать в тряпицу... Твои идеи гениальны - тебе кто-нибудь говорил об этом?!
    Восторг, восторг и овации!!!
    Ты потрясающая Мастерица! Просто потрясающая!!!
    Боженька тебя поцеловал и в лоб и в ручки!
    Браво тебе!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ирочка, дорогая, где ты пропадала? Надеюсь, что все хорошо у тебя!!! Спасибо тебе огромное за твои слова, они всегда как бальзам на душу :)

      Delete
    2. Все у меня хорошо, слава Богу, чего и тебе желаю))) Сын закончил 9 класс, поступил в колледж; переезжаю в свою квартиру (новую, первую, самую лучшую, ура!!!) а это то ремонт, то мебель, то всякие приятные штуки; короче реальность захлестнула, лето кувырком - нет времени на свой дневничок. А к тебе я хожу регулярно... но почему-то молча))) Прости)))
      Меня еще серия с музыкальными печенюшками аж до слез зацепила! Обожаю скрипичный ключ и изображения нот во всех видах! А тут такие шедевры! Вот был бы жив Моцарт - заказал бы тебе свои произведения для торжественного съедения)))

      Delete
    3. Поздравляю с новосельем, Ирочка!!! Ура! Я искренне рада за тебя! Спасибо тебе огромное за твои слова! Всегда рада тебя читать!

      Delete
  12. Спасибо, моя золотая!!! Вот обживусь и начну кулинарить))) а то все за маминой спиной столько лет прожила))) Столько всего охота попробовать!!! Особенно твою запеченую картошечку с беконом! Уж год прошел - я все еще не решилась))) Хорошо сын молодой, дикорастущий организм - слопает все, и грехов не заметит))) вот буду упражняться - а он - прикрывать)))

    ReplyDelete
  13. I Love Oprah I Love your Artful and Edible Cookie You should send this to her Facebook page or her email, I see accolades for your future . You are so TALENTED !

    ReplyDelete